A Magyar Ökotoxikológiai Társaság Honlapja

Célunk: a hazai ökotoxikológiai kutatás és oktatás fórumának megteremtése


Hosszas előkészítés után 2011-ben megalakult a Magyar Ökotoxikológiai Társaság Egyesület (MÖTT). A kémiai és biológiai ágensek bioszférára gyakorolt hatásainak vizsgálatára vállalkozó szakmai közösség megalapításának gondolata immár hazánkban is egy évtizedre tekint vissza. 2004-ben, a „Kémiai és genetikai biztonság a mezőgazdaságban” című konferencia során eljutottunk a megalapítás gondolatáig. A MÖTT alapító tagjai között mezőgazdasági és tudományegyetemeink oktatóit, tudományos kutatóintézeteink munkatársait, hatósági szakértőket, ökológiai gazdálkodással foglalkozó szakembereket, valamint civilszervezetek képviselőit egyaránt megtaláljuk.

Bízunk abban, hogy a MÖTT új színt hoz a hazai környezettudományi kutatásokba és – minthogy a Biokontroll ökotoxikológia rovatát elsődleges fórumunknak tekintjük – tudományos folyóiratunkban is.

Tudományos rendezvényünket az Ökotoxikológiai Konferenciát évente a Tudomány Napja időszakában tartjuk és két rendszeres szimpóziumot foglal magában a géntechnológia – növény- és környezetvédelmi, valamint a környezetanalitikai és ökotoxikológiai szimpóziumokat, amelyeket korábban a Növényvédelmi Tudományos Napok szatellit rendezvényeiként szerveztünk.

Adatbázis » Nyílt levél »   Válasz »

 

Naptár

2020. december

Közgyülés
2020 december
Amennyiben az idei konferenciát mint video-konferencia meg tudjuk tartani,
úgy a konferenciához kapcsolódva szeretnénk a közgyűlést megtatani.

Folyóirat

Új elektronikus folyóirat

Folyóirat
Új elektronikus folyóirat
A XXI-ik közgyűlés arról döntott, hogy saját elektroikus folyiratot indít.
Az új folyóirat neve Ökotoxikológia lesz.

Adója társadalmi célra jutó 1%-át ajánlja fel a Magyar Ökotoxikológiai Társaság Egyesületnek. A kedvezményezett adószáma: 18220069-1-41
Bevételi forrásunk a tagdíjak és néhány felajánlás. A tagdíjbefizető csekkre a könyvelés miatt rá kell írni hogy "tagdíj", ellenkező esetben nem tudjuk mint tagdíj lekönyvelni.

Facebook

Közösségi oldalunk

Egyesületünk Facebook oldala

www.facebook.com/pages/Magyar-Ökotoxikológiai-Társaság

Látogasson el ide is!