A Magyar Ökotoxikológiai Társaság Honlapja

Célunk: a hazai ökotoxikológiai kutatás és oktatás fórumának megteremtése


Hosszas előkészítés után 2011-ben megalakult a Magyar Ökotoxikológiai Társaság Egyesület (MÖTT). A kémiai és biológiai ágensek bioszférára gyakorolt hatásainak vizsgálatára vállalkozó szakmai közösség megalapításának gondolata immár hazánkban is egy évtizedre tekint vissza. 2004-ben, a „Kémiai és genetikai biztonság a mezőgazdaságban” című konferencia során eljutottunk a megalapítás gondolatáig. A MÖTT alapító tagjai között mezőgazdasági és tudományegyetemeink oktatóit, tudományos kutatóintézeteink munkatársait, hatósági szakértőket, ökológiai gazdálkodással foglalkozó szakembereket, valamint civilszervezetek képviselőit egyaránt megtaláljuk.

A MÖTT új színt hozott a hazai környezettudományi kutatásokba és 2019-től Ökotoxikológia néven tudományos folyóiratot jelentet meg. Folyóiratunk a Biokontroll ökotoxikológia rovatát folytatja, ami 2018-ban zár.

Tudományos rendezvényünket az Ökotoxikológiai Konferenciát évente a Tudomány Napja időszakában tartjuk és két rendszeres szimpóziumot foglal magában a géntechnológia – növény- és környezetvédelmi, valamint a környezetanalitikai és ökotoxikológiai szimpóziumokat, amelyeket korábban a Növényvédelmi Tudományos Napok szatellit rendezvényeiként szerveztünk.

2020.11.08.: Képek beküldése      (Mindenki pályázhat)
2020.11.08.: Döntés elfogadásról    (Szervezőbizottság)
===========================================================
2020.11.15.: Vetített anyag beküldése       (Előadó)
2020.11.15.: Második körlevél      (Szervezőbizottság)
2020.11.30.: Harmadik körlevél     (Szervezőbizottság)
2020.12.04.: Konferencia       Internetes konferencia
Adatbázis » Nyílt levél »   Válasz »

 

X. Konferencia

2020. december 4.

X. Tudományos Konferencia
2020 december 4.
Az idei tudományos konferenciát a pandémia miatt mint video-konferencia fogjuk megtartani, december 4-én. 10:00 - 15:00 között. Az erről szóló körlevelet a "Tovább" gombra vagy a képre kattintva lehet elolvasni.

Naptár

2020. december 4.

XXII. Közgyülés
2020 december 4.
A X. tudományos Konferenciához kapcsolódva, a konferencia után szeretnénk a közgyűlést megtartani.

Folyóirat

Új elektronikus folyóirat

Folyóirat
Új elektronikus folyóirat
A XXI-ik közgyűlés arról döntott, hogy saját elektroikus folyóiratot indít.
Az új folyóirat neve Ökotoxikológia.

Adója társadalmi célra jutó 1%-át ajánlja fel a Magyar Ökotoxikológiai Társaság Egyesületnek. A kedvezményezett adószáma: 18220069-1-41
Bevételi forrásunk a tagdíjak és néhány felajánlás. A tagdíjbefizető csekkre a könyvelés miatt rá kell írni hogy "tagdíj", ellenkező esetben nem tudjuk mint tagdíj lekönyvelni.

Facebook

Közösségi oldalunk

Egyesületünk Facebook oldala

www.facebook.com/pages/Magyar-Ökotoxikológiai-Társaság

Látogasson el ide is!